Autor Tema: putovanje na more  (Pročitano 500 puta)

pejo

  • 069 1468 109
  • Administrator
  • 8C
  • *****
  • Poruke: 3056
  • Age: 42
  • Lokacija: novi sad - grbavica
  • MISLIO SAM,JE MAJKA SVIH ZAJEBA
    • alfa 156 kiborg 2,4 20V powered by diesel,alfa 156 sw 1,9jtd
putovanje na more
« poslato: Avgust 07, 2017, 05:46:47 posle podne »
hteo sam ovom prilikom da podelim sa vama moje putešestvije do cg i nazad,malo da opišem rutu puta kao alvirović na rts-u :-),možda nekom pomognem u izboru kuda kako i gde.

Idemo redom ,krenuli smo oko 8 ujutro prema bijeljini,idem preko bosne jel mi je bliže a i gorivo je kud ikamo jeftinije,
preko rume na auto put za ZG do isključenja kuzmin,tu sam platio 110 din putarinu i nastavio do bijeljine.U bijeljini na nisovoj pumpi sipao naravno do vrha za 50tak eura,gorivo je 1,67 maraka evro 4 dizel ili onaj malo skuplji. Posle su se gradovi redjali 1 po 1 , u principu pratite tok drine ili utabanu stazu kuda svi idu :-)
krećete prema han pijesku i sokolcu ka foči. u Sokolcu ima jedna divna pizzerija sa desne strane,sva u staklu ima mesta na parkingu a sam objekat je odličan. cene su pristupačne,porodična pizza je 14 maraka,sok 1,5dm kafa 1,3 itd.. ta pizzerija se nalazi skoro tačno na pola puta do mora.Usput nema milicije nema ni gužve,opuštena vožnja kroz bosanske vrleti. Do foče se ostavi oko 5-5,5 sati sve zavisi koliko brzo idete i koliko odmarate usput.ima nekih 350 km. Tu ja idem na prelaz šćepan polje ka crnoj gori,plužine -nikšić. kroz celu bosnu put je odličan,nema rupa a ni odrona. od foče ka cg je put lošiji na deonici od nekih 10km je baš loš,tj uzak i na nekim mestima neasvaltiran,ide se oko 30 na sat.kad se udje u cg put je dobar i možete ga potopiti. Do nk ima jedno 50tak tunela a dosta njih je neosvetljeno pa obratiti pažnju na brzinu,milicije i dalje nema,radar sam samo 1 usput sreo i naravno taj me i kaznio :-) ograničenje je bilo 40 a ja išao oko 53.. baš na toj deonici lošijeg puta,sva sreća inače ga nisam spuštao ispod 80.

   


   


Od nikšića gde sam ja prenoćio do mora ima nekih 65km spuštate se u Morinj na kružni tok. dotle od NS ima oko 500km.U morinju sa leve strane ima jedna lepa peščana plaža a desno prekoputa ogroman parking,tu sam i ja bio 2 put. U NK ima jedno lepo jezero zove se Krupac i tu sam bio isto oko 10tak puta.Inače voda topla i čista kao izvorska,jezero je ledničko i puno ribe.


 sve u svemu put preko bosne do cg traje oko 6 sati do 7 najviše i kroz cg imate još 2 sata do mora.Postoji i put od foče ka herceg novom i tuda je još bliže al ja nisam išao tuda jel sam čuo da su velike gužve na grannici.
prenoćišta na moru u cg apartmani su išli od 25 do 40e u budvi,2-4krevetni.Ako sam ikome pomogao sa ovim kratkim izlaganjem bi će mi drago.

« Poslednja izmena: Avgust 07, 2017, 06:02:00 posle podne pejo »
Prijateljstvo je najteža stvar na svetu za objasniti. To nije nešto što se uči u školi, ali ako NISI naučio šta je smisao prijateljstva, nisi ništa naučio.