Autor Tema: Brera  (Pročitano 1010 puta)

sotir

  • 145
  • **
  • Poruke: 359
  • Age: 52
  • Lokacija: pirot
  • ugoditi svima je umetnost kojom niko ne vlada
    • AR156 1.8 TS
Brera
« poslato: Septembar 10, 2014, 09:38:30 posle podne »
 
  Alfa Romeo odabrao je ime Brera za svoj predivan coupe po nazivu poznate gradske četvrti u povijesnoj jezgri grada Milana gdje se inače nalaze i Akademija likovnih umjetnosti. Za njene prekrasne linije i prepoznatljiv talijanski dizajn zaslužan je dizajner Giorgetto Giugiaro koji svakoga ostavlja bez daha. kažu da je ovo jedno od najljepših mjesta u starom gradu a isto se može reći i za Alfin coupe model.
 Može li onda ovaj coupe postati još ljepši nego što jest? Ako se pita dizajnere iz tvrtke Italia Independent, može.
  Vilner je u ruke uzeo posebno izdanje Alfa Romeo Brera Italy Independent iz 2009. godine koja se proizvodila u limitiranoj seriji od 900 komada a bila je ekskluzivno dostupna u Europi, Japanu i Australiji.
  Vilner je tako odlučio da neće u potpunosti napraviti odmak od onoga što su napravili dizajneri iz Italia Independenta. Dapače, dizajnerski studio odlučio je nastaviti tamo gdje su Talijani stali. Odlučili su zadržati izvorni, ergonomski oblikovani upravljač, elemente od karbona na upravljaču i komandnoj ploči te ugravirane aluminijske ploče s imenom modela na sjedalima.
  Međutim, Vilner je podebljao količinu detalja i posebnih elemenata. Sjedala su vizualno unaprijeđena horizontalnim crvenim trakama koje su izrađene od glatke Nappa kože. Mogli bismo reći da čak podsjeća na krvne žile kojima teče temperamentna krv ove Brere.

  Crveni sigurnosni pojasevi nadopunjuju ovu ideju kao i mali naglasci na mehanizmima pojaseva. Vilnerov tretman zahvatio je i panele vrata gdje su primijenili prirodnu crnu kožu s kontrastnim crvenim prošivima i istim crvenim trakama od glatke Nappa kože koje se mogu vidjeti na sjedalima.
  Sljedeći poseban detalj vidljiv je kad se sjednete na stražnja sjedala i pogledate gore. Krovište je presvučeno Alcantarom i nosi ušivenog zmaja. Isti motiv nalazi se na poleđini prednjih sjedala. Na sredini komandne ploče i na vratima umjesto standardnih plastičnih traka Vilner je Breri podario pravu crnu zmijsku kožu.
  Izvana ovu vrlo posebnu Breru krase 18-inčni mat crni alu naplatci s dizajnom koji podsjeća na turbinu zrakoplova dok su ubacili i aluminijski poklopac spremnika goriva te crvena kočiona kliješta kojima se ova Brera razlikuje od standardnog modela.
  Ispod poklopca motora nalazi se 3.2-litreni V6 agregat sa 260 KS dok je mjenjač Selespeed Q-Tronic automatik.