Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 ... 10
1
Predstavljanje automobila / Odg: Yugo 1.1EFI by BMR
« Poslednja poruka YUgisa poslato Septembar 14, 2019, 04:45:44 posle podne »
Da nastavimo tamo gde smo stali u julu.

Napravljen nosac hladnjaka ulja, posto bivsi vlasnik to nije nikako resio kada je promenio fabricku poziciju hladnjaka da bude unutar veznog lima, takodje ukloljen i 4ti nosac ventilatora koji je bio delimicno odsecen jer smeta pri toj izmeni:

Posto je poceo motor da slini ulje na meracu za nivo, zamenio sam gumicu i dodao jedan "O ring" tako da se nadam da sad nece biti problema:Prepravljena creva za hladnjak ulja sa selni na AN spojke:I posle skoro 2 godine, 3 nedelje mucenja sa delovima koji ne rade ono sto je predvidjeno i jednog nervnog sloma, napokon napravljen Oil Accumulator Can:

Za one koji zele vise o sistemu, da krenemo od pocetka. Poenta Oil Accumulator Can-a je da poboljsa konstantnost pritiska ulja u motoru koji zna da opadne u krivini i pri kocenju (teoretski i pri ubrzanju, ali ne mom autu :D ) kada pumpa povuce vazduh umesto ulja. Takodje omogucava zadrzavanje ulja pod pritiskom i nakon gasenja motora i moze da ga oslobodi pre startovanja motora kako bi se izbegao suv start. To se postize postavljenim klipom u rezervoaru, ~2/3 rezervoara je ispunjeno uljem dok je ~1/3 rezervoara ispunjena vazduhom pod pritiskom koji sluzi da pomeri klip i istisne ulje u motor kada opadne pritisak ulja u motoru. Sistem moze da sadrzi oko 0.9 do 1.2l ulja u zavisnosti kako je podesen.

Sto se tice konkretno ugradnje na moj auto, OAC sam povezao sa motorom tako sto sam ga spojio na mesto gde fabricki dolazi davac pritiska ulja koji sam prebacio u sam rezervoar za OAC, to mi ujedno omogucava da nagledam situaciju u celom sistemu, da pratim da li je rezervoar dovoljne zapremine (da li se prazni skroz u voznji), kao i da znam kad se rezervoar u potpunosti ispraznio pre startovanja motora. Zbog konstruktivnog ogranicenja elektromagnetnog ventila (pod naponom pusta ulje u jednom pravcu, a bez napona u drugom pravcu), napravio sam stelujuci davac pritiska ulja koji se nalazi izmedju motora i ventila/rezervoara, kada u motoru opadne pritisak ulja, davac daje signal ventilu da ispusti ulje u motor, kad se pritisak stabilizuje, ventil se gasi i omogucava motoru da vrati ulje nazad u rezervoar. Menjanje pritiska vazduha u rezervoaru omogucava stelovanje brzine reagovanja sistema tj kojom brzinom ce se ispustiti ulje nazad u motor, dok stelujuci davac pritiska ulja mi omogucava da nastelujem kad ce da se vrati ulje u motor. U normalnoj voznji planiram da bude namesteno ispod pritiska ulja koji motor stvara pri leru, kako sistem ne bi stalno ispustao ulje u motor, dok za voznju na stazi cu da podignem da ispusta pritisak ulja cim malo opadne maksimalan pritisak ulja u motoru kako bi najefikasnije zastitio motor. Pored kontakt brave sam stavio prekidac koji gasi ventil kako bih izbegao ispustanje ulje iz rezervoara u slucaju kada necu startovati motor, ali imam potrebu da dam kontakt.
2
Predstavljanje automobila / Odg: Yugo 1.1EFI by BMR
« Poslednja poruka YUgisa poslato Septembar 11, 2019, 10:13:49 posle podne »
Par slika auta:I trenutna zanimacija: Oil Accumulator Can

3
Predstavljanje novih članova / Odg: Poz Poz
« Poslednja poruka bojan pn poslato Septembar 11, 2019, 06:22:09 posle podne »
 :arflag: poz i od mene,aj slike sta si se stiso
4
Održavanje / Odg: ne rade mi podizaci i centralna brava
« Poslednja poruka Danka59 poslato Avgust 27, 2019, 05:27:35 posle podne »
sam se popravio,sad sve radi :dontknow:
5
Održavanje / Odg: ne rade mi podizaci i centralna brava
« Poslednja poruka alfasud-82 poslato Avgust 17, 2019, 10:30:43 posle podne »
da nije koji osigurac otisao
6
Održavanje / Odg: ne rade mi podizaci i centralna brava
« Poslednja poruka Danka59 poslato Avgust 17, 2019, 04:59:59 posle podne »
hvala,proveriću,gepek se otvara pomoću ključa,a ovo se desilo u "paketu",kad sam htela da otključam auto,a ostavila sam ga na parkingu kad je sve radilo
7
Održavanje / Odg: ne rade mi podizaci i centralna brava
« Poslednja poruka alfasud-82 poslato Avgust 16, 2019, 08:21:03 posle podne »
negde sam procitao da na altini ima dobar 060 5040 001.koliko je to udaljeno od tebe neznam
8
Predstavljanje novih članova / Odg: Poz Poz
« Poslednja poruka Srdjan NS poslato Avgust 16, 2019, 02:03:17 posle podne »
Čekamo slike!

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

9
Predstavljanje novih članova / Odg: pozdrav svim alfistima
« Poslednja poruka Srdjan NS poslato Avgust 16, 2019, 02:02:04 posle podne »
Dobro došla, pitaj slobodno sve što te zanima i daj neke slike Alfe.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

10
Predstavljanje novih članova / Odg: Pozdrav od novopečenog Alfiste
« Poslednja poruka Srdjan NS poslato Avgust 16, 2019, 02:00:13 posle podne »
Dobro došao među zaražene!
Čekamo slike!

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Stranice: [1] 2 3 ... 10