Alfisti Srbije

Alfa Romeo => Novi modeli => Temu započeo: sotir Novembar 28, 2012, 11:39:51 posle podne

Naslov: Nova limuzina Alfe Romeo
Poruka od: sotir Novembar 28, 2012, 11:39:51 posle podne
Nova limuzina Alfe Romeo imaće Maseratijevu platformu
   (http://s18.postimage.org/684af7npx/alfa_rome_giulietta.jpg) (http://postimage.org/image/684af7npx/)
  Nova limuzina Alfe Romeo imaće Maseratijevu platformu
Alfa Romeo je tokom svog postojanja napravio neke od najboljih automobila u istoriji, a nasleđe i dizajn italijanske kompanije su Alfi obezbedili važno mesto među proizvođačima.
  Međutim, poslednjih godine primetan je pad u poslovanju, a kompanija članica Fiat Grupe na tržištu ima dva modela - MiTo i Giuliettu, koja se ne prodaje kako su to u Alfa Romeu očekivali.
  Nakon prestanka proizvodnje 159, čini se da italijanska kompanija nema pravu ponudu za kupce. Mnogi smatraju da je 159 mogao još da ostane na tržištu, uz manje osveženje i određena mehanička poboljšanja.
2007. godine je iz proizvodnje povučen 166, luksuzniji i veći model, koji je bio u mnogome bolji od 159, a čijim odlaskom je ostavljena velika praznina u ponudi Alfe Romeo.
  Iz Fiat Grupe sada stižu nove vesti vezane za budućnost Alfine ponude. Naime, Serđo Markione je najavio da će Maseratijeva platforma sa pogonom na zadnjoj osovini biti korišćena u izradi luksuzne limuzine, za sada poznate pod radnim nazivom Progeto 941. Novi model bi trebalo da bude ozbiljan takmac na tržištu direktorskih limuzina.
  Za pomenuti model za sada nema nikakvog vremenskog roka, a i sama izrada je još uvek u pitanju, jer u kompaniji čekaju da vide kako će novi Quattroporte i Ghibli (koji će imati istu platformu) proći na tržištu. Uz to, pre nego što ovaj hipotetički model ugleda svetlost dana, čeka nas Giulia.
  Sigurno je da je Alfa Romeu potreban veći broj modela, jer MiTo sve više stari i potrebno mu je osveženje, baš kao i Giulietti. Jednostavno, potencijal ovog brenda je potpuno neiskorišćen. Da li će se to promeniti, ostaje da se vidi, ali brojni ljubitelji italijanskog proizvođača polako gube strpljenje... možda su ipak pojedini u pravu, kada priželjkuju da Fiat proda Alfu...
[26.11.2012.]